Kuinka paljon tarvitsen palvelintilaa valvontakameratallenteille?

Valvontatallenteiden vaatimaan palvelintilaan vaikuttavat muun muassa: valvontakameroiden lukumäärä, kuvan koko, kuvatahti, tallenteen säilytysaika, kuvattavien tuntien määrä vuorokaudessa ja tapahtumien määrä.

Videokuva on tunnetusti ahne käyttämään tallennuskapasiteettia, joten rajoittamalla mitä tahansa parametriä voidaan vaikuttaa palvelintilan tarpeeseen.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä enemmän kameroita hyvällä kuvanlaadulla ja pidemmällä tallenteiden säilytysajalla, sen enemmän tarvitset palvelintilaa, sekä myös nopeutta tiedonsiirtoverkosta, joko paikalliselle tallentimelle tai pilvitallennukseen.

👉 Milestone on laatinut laskurin, jolla on helppo arvioida tarvittavaa tallennustilaa, kuvien määrää ja verkkoyhteyden nopeutta.

Ammattimaisen VMS-järjestelmän (Video Management System), kuten Milestone XProtect, käyttöön kannattaa hankkia nimenomaan kameravalvontaan tarkoitettu palvelin. Normaali työpöytäkone ei sovellu raskaan ohjelmiston riittävän tehokkaaseen käyttöön.

Esimerkiksi Husky IVO -palvelin on tarkoitettu nimenomaan käytettäväksi kameravalvonnan alustana. Voit tutustua siihen tarkemmin täältä.